fbpx

Asociația D.E.V.A.

Istoria orașului o fac oamenii

Cine suntem

Asociația D.E.V.A. s-a născut în anul 2019, ca grup de inițiativă locală axat pe proiecte culturale.

Catalizatorul a fost dorința noastră de a contribui la festivitățile de celebrare a 750 de ani de la prima atestare documentară a orașului nostru. Proiectul Deva 750 a fost cel care a adus laolaltă deveni de toate vârstele – și chiar de toate naționalitățile! 

Până la finalul anului 2019 deja se conturau proiecte a căror anvergură depășea cadrul celebrărilor istorice amintite mai sus. Am lansat cea mai longevivă campanie de donare de sânge din județul Hunedoara (Donăm pentru oamenii orașului), am creat primul festival de film independent al Devei (Deva Film Fest), am organizat concursuri sportive de masă și dezbateri în care să antrenăm tinerii deveni pentru a deveni cetățeni mai buni ai orașului și ai țării.

Cătălin Hosu

Cătălin Hosu

Expert în comunicare, președintele Asociației D.E.V.A.

Adam Petto

Adam Petto

Manager proiecte foto

Colin Hamilton

Colin Hamilton

Manager proiecte video

CULTURA ASOCIAȚIEI D.E.V.A.

Întărim comunitatea Devei

Credem că cetatea Devei, care a împlinit 750 de ani de la prima atestare documentară în anul 2019, poate și trebuie să crească în continuare.

Pentru că istoria orașului o fac oamenii, dorim să susținem comunitatea Devei să descopere de ce își iubește orașul și de ce se mândrește cu locul natal. Vrem ca devenii să învețe cum să-și facă orașul mai bun, mai curat, mai frumos, mai elegant, mai deschis și mai primitor. 

Proiectele noastre nu sunt și nu vor fi niciodată proiecte politice. Ne propunem acțiuni civice, educative, sociale, culturale și sportive, pe care să le organizăm și să le desfășurăm împreună cu toți cei care doresc să ni se alăture.

01.

— Misiune

Ne dorim să creștem implicarea comunitară a devenilor, care să celebreze orașul prin activitățile lor.

02.

— Viziune

Viziunea noastră este un oraș mai frumos, mai curat, mai elegant, mai deschis și mai bun. Această viziune se poate înfăptui doar cu sprijinul comunității devenilor.

03.

— Valori

Valorile noastre sunt civice, sociale și educaționale. Credem în solidaritate și cooperare, dar și în competiție onestă și muncă cinstită. Credem în lucrul frumos și durabil, făcut temeinic. Credem în deveni și în Deva.

PARTENERII NOȘTRI